Publikavimo data: 2024-03-31
Kišas su brokoliais ir parmezanu
Quiche - tai prancūziškas pyragas, gaminamas iš sluoksniuotos tešlos. Kišo įdaras gali būti bet koks, tačiau pieno ir kiaušinių įdaras bei sūris išlieka tie patys ingredientai. Šiame recepte įdarui naudojami brokolių kopūstai ir daug parmezano, todėl patiekalas tampa švelnus ir kreminis, o taip pat labai sveikas. Paruoškite šį kišą namuose pietums ar vakarienei, jūsų šeima jį įvertins.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite miltus ir sviestą. Trinkite ingredientus rankomis arba mentele, kol taps trupiniai.
Žingsnis 2
Į miltus ir sviesto trupinius įmuškite du vištų kiaušinius ir įberkite druskos.
Žingsnis 3
Rankomis išminkykite tešlą ir suformuokite rutulį. Dėkite tešlą į dubenį, uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Žingsnis 4
Brokolių kopūstus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Tešlą plonai iškočiokite (3-4 mm). Dėkite į kepimo indą. Kai batai bus suformuoti, nupjaukite tešlos perteklių. Šakute padarykite skylutes tešloje.
Žingsnis 6
Ant tešlos sudėkite susmulkintus brokolių kopūstus.
Žingsnis 7
Atskirame dubenyje sumaišykite du kiaušinius ir puodelį grietinėlės. Įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 8
Užpilkite brokolius kreminiu kiaušinių mišiniu.
Žingsnis 9
Pabarstykite tarkuotu parmezanu ir siųskite kepti į orkaitę 30-40 minučių.
Žingsnis 10
Patiekalas paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos