Publikavimo data: 2024-03-31
Moliūgų kišas
Kišas - populiarus prancūzų patiekalas, kuris yra atviras pyragas, pagamintas iš trumpos tešlos. Įdaras gali būti įvairus, tačiau vienas dalykas išlieka pastovus: viskas užpildoma grietinėlės ir kiaušinių mišiniu, o viršus apibarstomas sūriu. Šio recepto kišas su moliūgais labiau primena desertą. Moliūgas yra saldaus skonio ir puikiai dera su braškiniu sūriu. Dėl grietinėlės ir kiaušinių įdaras tampa minkštas.
Žingsnis 1
Sumaišykite miltus ir sviestą. Rankomis arba mentele išmaišykite trupinius.
Žingsnis 2
Į miltų ir sviesto trupinius įmuškite du vištos kiaušinius. Įberkite druskos.
Žingsnis 3
Užminkykite sausainių tešlą. Suformuokite rutulį ir įdėkite į tinkamą dubenį. Uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Moliūgo gabalėlius kepkite sviesto ir augalinio aliejaus mišinyje 5-7 minutes. Įberkite žiupsnelį cukraus, kad atsiskleistų moliūgo skonis.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite iki 3-4 mm storio. Įdėkite į formą ir suformuokite apvadą, o perteklių nupjaukite Šakute padarykite skylutes tešloje.
Žingsnis 6
Ant tešlos viršaus uždėkite keptą moliūgą.
Žingsnis 7
Atskirai sumaišykite 2 kiaušinius ir puodelį grietinėlės.
Žingsnis 8
Įpilkite moliūgą grietinėlės ir kiaušinių mišiniu.
Žingsnis 9
Pyragą aptepkite sūriu. Kepkite 30-40 minučių.
Žingsnis 10
Moliūgų kišas paruoštas.
Kategorijos