Moliūgų kišas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Moliūgų kišas

Kišas - populiarus prancūzų patiekalas, kuris yra atviras pyragas, pagamintas iš trumpos tešlos. Įdaras gali būti įvairus, tačiau vienas dalykas išlieka pastovus: viskas užpildoma grietinėlės ir kiaušinių mišiniu, o viršus apibarstomas sūriu. Šio recepto kišas su moliūgais labiau primena desertą. Moliūgas yra saldaus skonio ir puikiai dera su braškiniu sūriu. Dėl grietinėlės ir kiaušinių įdaras tampa minkštas.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
231 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moliūgų kišas Žingsnis 1
Sumaišykite miltus ir sviestą. Rankomis arba mentele išmaišykite trupinius.

Žingsnis 2

Moliūgų kišas Žingsnis 2
Į miltų ir sviesto trupinius įmuškite du vištos kiaušinius. Įberkite druskos.

Žingsnis 3

Moliūgų kišas Žingsnis 3
Užminkykite sausainių tešlą. Suformuokite rutulį ir įdėkite į tinkamą dubenį. Uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 4

Moliūgų kišas Žingsnis 4
Moliūgo gabalėlius kepkite sviesto ir augalinio aliejaus mišinyje 5-7 minutes. Įberkite žiupsnelį cukraus, kad atsiskleistų moliūgo skonis.

Žingsnis 5

Moliūgų kišas Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite iki 3-4 mm storio. Įdėkite į formą ir suformuokite apvadą, o perteklių nupjaukite Šakute padarykite skylutes tešloje.

Žingsnis 6

Moliūgų kišas Žingsnis 6
Ant tešlos viršaus uždėkite keptą moliūgą.

Žingsnis 7

Moliūgų kišas Žingsnis 7
Atskirai sumaišykite 2 kiaušinius ir puodelį grietinėlės.

Žingsnis 8

Moliūgų kišas Žingsnis 8
Įpilkite moliūgą grietinėlės ir kiaušinių mišiniu.

Žingsnis 9

Moliūgų kišas Žingsnis 9
Pyragą aptepkite sūriu. Kepkite 30-40 minučių.

Žingsnis 10

Moliūgų kišas Žingsnis 10
Moliūgų kišas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos