Publikavimo data: 2024-03-31
Kišas su vištiena ir grybais
Kišas - prancūziškas patiekalas, kuris yra atviras pyragas su įdaru. Tradiciškai naudojama smėlinė tešla su dideliu kiekiu sviesto. Įdaras gali būti bet koks, bet būtinai turi būti šie ingredientai: pienas, kiaušiniai ir sūris. Šiame recepte įdarui naudojama vištiena ir grybai - labai populiarus derinys, kuris patiks daugeliui žmonių. Vištiena ir grybai užpilami kiaušinių ir pieno mišiniu, o ant viršaus viskas apibarstoma tarkuotu sūriu. Pyragas gaunasi minkštas ir skanus.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite miltus su sviestu, turėtumėte gauti trupinius.
Žingsnis 2
Į miltų ir sviesto mišinį įmuškite 2 kiaušinius ir įberkite druskos.
Žingsnis 3
Iš tešlos išminkykite rutulį ir įdėkite į tinkamą indą. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele. Palikite šaldytuve pusvalandžiui.
Žingsnis 4
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 5
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 6
Vištieną ir grybus 5-7 minutes kepkite augaliniame aliejuje. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 7
Iškočiokite 3-4 mm storio tešlą ir paskleiskite ją ant formos, kad suformuotumėte šonus. Nelygius kraštus nupjaukite. Šakute tešloje padarykite nedideles skylutes.
Žingsnis 8
Ant tešlos paskirstykite vištienos ir grybų įdarą.
Žingsnis 9
Kruopščiai sumaišykite 1 puodelį grietinėlės ir 2 kiaušinius bei puodelį grietinėlės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 10
Vištieną ir grybus užpilkite grietinėlės ir kiaušinių mišiniu.
Žingsnis 11
Ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu ir siųskite kepti į orkaitę 30-40 minučių.
Žingsnis 12
Kišas paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos