Kišas su vištiena ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Kišas su vištiena ir grybais

Kišas - prancūziškas patiekalas, kuris yra atviras pyragas su įdaru. Tradiciškai naudojama smėlinė tešla su dideliu kiekiu sviesto. Įdaras gali būti bet koks, bet būtinai turi būti šie ingredientai: pienas, kiaušiniai ir sūris. Šiame recepte įdarui naudojama vištiena ir grybai - labai populiarus derinys, kuris patiks daugeliui žmonių. Vištiena ir grybai užpilami kiaušinių ir pieno mišiniu, o ant viršaus viskas apibarstoma tarkuotu sūriu. Pyragas gaunasi minkštas ir skanus.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
216 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kišas su vištiena ir grybais Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite miltus su sviestu, turėtumėte gauti trupinius.

Žingsnis 2

Kišas su vištiena ir grybais Žingsnis 2
Į miltų ir sviesto mišinį įmuškite 2 kiaušinius ir įberkite druskos.

Žingsnis 3

Kišas su vištiena ir grybais Žingsnis 3
Iš tešlos išminkykite rutulį ir įdėkite į tinkamą indą. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele. Palikite šaldytuve pusvalandžiui.

Žingsnis 4

Kišas su vištiena ir grybais Žingsnis 4
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 5

Kišas su vištiena ir grybais Žingsnis 5
Grybus supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 6

Kišas su vištiena ir grybais Žingsnis 6
Vištieną ir grybus 5-7 minutes kepkite augaliniame aliejuje. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 7

Kišas su vištiena ir grybais Žingsnis 7
Iškočiokite 3-4 mm storio tešlą ir paskleiskite ją ant formos, kad suformuotumėte šonus. Nelygius kraštus nupjaukite. Šakute tešloje padarykite nedideles skylutes.

Žingsnis 8

Kišas su vištiena ir grybais Žingsnis 8
Ant tešlos paskirstykite vištienos ir grybų įdarą.

Žingsnis 9

Kišas su vištiena ir grybais Žingsnis 9
Kruopščiai sumaišykite 1 puodelį grietinėlės ir 2 kiaušinius bei puodelį grietinėlės. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 10

Kišas su vištiena ir grybais Žingsnis 10
Vištieną ir grybus užpilkite grietinėlės ir kiaušinių mišiniu.

Žingsnis 11

Kišas su vištiena ir grybais Žingsnis 11
Ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu ir siųskite kepti į orkaitę 30-40 minučių.

Žingsnis 12

Kišas su vištiena ir grybais Žingsnis 12
Kišas paruoštas. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos