Publikavimo data: 2024-02-04
Brokolių pyragas receptas
Kišas yra prancūziškas patiekalas, tačiau viena iš versijų teigia, kad jį išrado vokiečių virėjai. Esmė ta, kad jie nenorėjo išmesti tešlos likučių, kurie buvo pagaminti duonai. Šių likučių nepakako visaverčiam pyragui pagaminti, bet jų pakako pagrindui. Įdaras buvo pieno ir kiaušinių mišinys su įvairiais priedais. Vėliau šis paprastas patiekalas buvo įvertintas Prancūzijoje, tačiau jie jį savaip pakoregavo. Pavyzdžiui, tešla tapo smėlėta.
Žingsnis 1
Iš anksto iš šaldytuvo išimkite sviestą ir stambiai sutarkuokite sūrį. Išplakite kiaušinį su vandeniu ir druska. Persijokite miltus ir kepimo miltelius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir paruoškite kepimo indą.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: į miltus ir kepimo miltelius sudėkite minkštą sviestą ir trinkite, kol pasidarys trupiniai. Supilkite su vandeniu išplaktą kiaušinį ir druską ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą: brokolius išvirkite pasūdytame vandenyje. Įmuškite kiaušinį, sumaišykite su grietinėle ir pienu, šiek tiek pasūdykite, suberkite tarkuotą sūrį, muskatą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu taip, kad jis būtų šiek tiek didesnis už formą šonams suformuoti.
Žingsnis 5
Kepimo formą ištepkite sviestu, paskleiskite tešlą ir suformuokite 3-4 cm aukščio apvadą. Ant jo tolygiai paskleiskite brokolius, supilkite grietinėlės mišinį ir 35 min. pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 6
Paruoštą kišą supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kategorijos