Publikavimo data: 2024-05-01
Aromatingas moliūgų plovas
Plovą galima kepti ne tik katile, bet ir moliūge, todėl jis tampa dar įspūdingesnis. Toks patiekalas puikiai tiks rudenį ir žiemą. Šiam plovui reikia šiek tiek pastangų, tačiau įprasta vakarienė iškart taps ypatinga.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės, sudėkite morkas ir viską kartu troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite vištieną prie svogūnų ir morkų ir virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių. Kai bus paruošta, suberkite plovo prieskonius, druską ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Į nuluptą moliūgą įdėkite kepsnį ir ryžius. Ant viršaus užklijuokite neluptą česnaką. Nieko nemaišydami užpilkite būsimą plovą verdančiu vandeniu taip, kad erdvė virš ryžių būtų užpildyta iki vieno piršto.
Žingsnis 4
Uždenkite moliūgą "dangčiu" ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę 45-60 minučių.
Kategorijos