Publikavimo data: 2024-05-25
Aromatingas osetinų pyragas su mėsa, sūriu ir žolelėmis
Kaukazietiški pyragaičiai yra nuostabaus skonio, aromato, įdaro ir patenkins visus sotaus maisto mėgėjus. Osetijos pyragas yra vienas iš tokių gaminių. Iš minkštos mielinės tešlos, kurios viduje kepta mėsa, sūris, žolelės virsta sodriu apetitą žadinančiu pyragu. Tiems, kurie moka elgtis su tešla, nebus sunku paruošti tokį patiekalą, kuriuo galima maitinti namiškius ir širdingai vaišinti svečius.
Žingsnis 1
Tešlai ruošti pieną pašildykite iki 30 °C temperatūros. Suberkite druską, cukrų ir mieles. Išmaišykite ir supilkite dalimis, po to - pašildytą sviestą. Išminkykite ir palikite pakilti apie 2 valandas.
Žingsnis 2
Įdarui maltą mėsą apkepkite, suberkite smulkintus svogūnus ir leiskite atvėsti. Tada sudėkite tarkuotą sūrį ir žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite į plokščią duoną. Į vidurį dėkite įdarą. Sudėkite pyragą užspausdami kraštus.
Žingsnis 4
Dėkite pyragą ant pergamentu išklotos kepimo skardos siūle žemyn. Leiskite jam šiek tiek pastovėti, tada aptepkite plaktu kiaušiniu. Viduryje padarykite skylutę ir siųskite į 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
Kategorijos