Publikavimo data: 2024-05-26
Aromatingas plovas orkaitėje
Yra daugybė plovo receptų, ir kiekvienas jų savaip unikalus ir nepakartojamas. Klasikinis plovas gaminamas iš avienos, tačiau vietoj jos galima naudoti vištieną, jautieną, kiaulieną ir net jūros gėrybes. Plovas taip pat gardinamas įvairiais prieskoniais ir pagardais, tačiau pagrindinis jo ingredientas yra žira, kuri suteikia jam unikalų skonį.
Žingsnis 1
Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais gabalais. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus, morkas ir česnakus. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite, česnakus palikite sveikus. Ryžius nuplaukite tekančiu vandeniu.
Žingsnis 2
Apkepkite mėsą keptuvėje ir sudėkite ją į katilo dugną. Keptuvėje iki pusės apkepkite svogūnus ir morkas ir sudėkite ant mėsos.
Žingsnis 3
Sumaišykite ryžius su plovo prieskoniais ir trečiąjį sluoksnį sudėkite į katilą, į ryžius įkiškite česnako skilteles. Vandenyje atskieskite druską ir atsargiai, kad nepažeistumėte sluoksnių, užpilkite ant ryžių. Uždenkite dangčiu ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie valandą 180C temperatūroje.
Kategorijos