Aromatingas plovas orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Aromatingas plovas orkaitėje

Yra daugybė plovo receptų, ir kiekvienas jų savaip unikalus ir nepakartojamas. Klasikinis plovas gaminamas iš avienos, tačiau vietoj jos galima naudoti vištieną, jautieną, kiaulieną ir net jūros gėrybes. Plovas taip pat gardinamas įvairiais prieskoniais ir pagardais, tačiau pagrindinis jo ingredientas yra žira, kuri suteikia jam unikalų skonį.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatingas plovas orkaitėje Žingsnis 1
Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais gabalais. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus, morkas ir česnakus. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite, česnakus palikite sveikus. Ryžius nuplaukite tekančiu vandeniu.

Žingsnis 2

Aromatingas plovas orkaitėje Žingsnis 2
Apkepkite mėsą keptuvėje ir sudėkite ją į katilo dugną. Keptuvėje iki pusės apkepkite svogūnus ir morkas ir sudėkite ant mėsos.

Žingsnis 3

Sumaišykite ryžius su plovo prieskoniais ir trečiąjį sluoksnį sudėkite į katilą, į ryžius įkiškite česnako skilteles. Vandenyje atskieskite druską ir atsargiai, kad nepažeistumėte sluoksnių, užpilkite ant ryžių. Uždenkite dangčiu ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie valandą 180C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos