Publikavimo data: 2024-05-25
Aromatingas rizotas su grietinėle
Šį patiekalą pagrįstai galima vadinti aromatingu, nes jo sudėtyje yra tokių "kreminių" produktų kaip parmezanas ir čederio sūris, taip pat grietinėlės. Tokius skonius labai gerai papildo kepta paukštiena ir daržovės, džiovinti bazilikai. Visas rizoto gaminimo procesas sutalpinamas į trumpą laiką. Greitumas ir geras skonis yra pagrindiniai patiekalo, kurį galima patiekti ir darbo, ir švenčių dienomis, privalumai.
Žingsnis 1
Iš anksto apkepkite vištienos filė su mėgstamais prieskoniais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite svogūną. Įmaišykite bazilikus.
Žingsnis 2
Sudėkite ryžius į puodą ir gerai išmaišykite, kad kruopos įsigertų į aliejų. Sudėkite svogūną.
Žingsnis 3
Supilkite šaldytas daržoves, supilkite sultinį, išmaišykite ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir palikite virti po dangčiu dar 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Sudėkite mėsą į ryžius, supilkite grietinėlę ir virkite, kol ryžiai sugers visą skystį. Sutarkuokite sūrius, supilkite juos ir išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies ir palikite pastovėti dar 10 minučių.
Kategorijos