Publikavimo data: 2024-05-25
Aromatingas rizotas su vištiena
Risotto su vištiena skonį suteikia ne tik kepta mėsa, bet ir grietinėlė, sūris, baltasis vynas, vištienos sultinys, prieskoniai ir pagardai. Patiekalo skonis - ne vienintelis jo privalumas. Risotto gali gaminti nepatyrusios namų šeimininkės ir žmonės, kurių šeimos biudžetas ribotas. Kartu jis, kaip ir visi ryžių ir mėsos patiekalai, yra sotus.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį keptuvėje su 3 valgomaisiais šaukštais augalinio aliejaus, kol taps skaidrus. Vištienos filė supjaustykite nedidelėmis juostelėmis ir sudėkite į svogūnus. Viską sumaišykite. Mėsos paruošimą nustatykite pagal jos išvaizdą: kepant ji turi pabalti.
Žingsnis 2
Ryžius nuplaukite vėsiame vandenyje ir suberkite į mėsą. Supilkite dalį vyno. Kai jis išgaruos, supilkite likusią dalį. Tada po truputį pilkite šiltą sultinį, kol ryžiai bus tinkamos konsistencijos: minkšti viršuje ir šiek tiek kieti viduje.
Žingsnis 3
Į rizotą sudėkite sviestą, tarkuotą sūrį, česnaką ir prieskonius. Viską sumaišykite.
Kategorijos