Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatingas šventinis kiaulienos nugarinės užkandis
Nors kiaulienos sprandinė yra labai kaloringas produktas, retkarčiais ja galite vaišinti savo šeimą ar svečius, nes švenčių nebūna daug. Tačiau iš jo pagaminti patiekalai visada laukiami. Tuo tarpu nugarinė turi daug žmogui būtinų mineralinių medžiagų, įskaitant molibdeną, kobaltą, alavą, chromą nikelį. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jį paruošti reikalauja daug darbo. Tačiau taip nėra. Aktyvus darbas su kastiniu trunka tik 30 minučių. Likusį laiką jis marinuojamas arba kepamas.
Žingsnis 1
Perpjaukite kumštį išilgai ir atsargiai išimkite kaulą. Mėsą įtrinkite prieskoniais ir druska ir susukite į ritinėlį. Tvirtai suriškite virvele ir palikite marinuotis iki kitos dienos.
Žingsnis 2
Suvyniokite kepsnį į foliją, dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 5-6 valandas 190 laipsnių temperatūroje. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Tada kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos