Publikavimo data: 2024-06-08
Aromatingas triušienos plovas
Triušienos plovas - sotus, neriebus, aštraus skonio patiekalas. Triušiena yra švelni, sveika ir labai skani. Dietinė triušiena savo vertingąja sudėtimi neprilygsta jokiai kitai mėsai. Karštas plovas gali būti patiekiamas ir pietums, ir vakarienei. Patiekalą papildykite lengvomis daržovių salotomis, šviežiomis arba konservuotomis daržovėmis, šviežiomis žolelėmis.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite apskritais griežinėliais. Du svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o likusius svogūnus - mažais apskritimais. Apkepkite žiedais supjaustytus svogūnus iki auksinės spalvos ir išimkite iš keptuvės. Į tą patį aliejų, kuriame kepė svogūnai, sudėkite mėsos gabalėlius ir kepkite 20 minučių. Tada pagal skonį įberkite visų prieskonių: druskos, maltų juodųjų pipirų, plovo prieskonių.
Žingsnis 2
Į triušieną sudėkite juostelėmis supjaustytus svogūnus ir morkas, daržoves paskleiskite patiekalo pakraščiuose. Taip pat, arčiau kraštų, sudėkite ryžius. Į vidurį sudėkite česnaką ir viską užpilkite verdančiu vandeniu, kad ryžiai būtų visiškai vandenyje. Tada ryžius troškinkite neatidarydami dangčio ant silpnos ugnies 1 valandą. Tuomet nuimkite plovą nuo ugnies ir palikite jį 10 minučių brinkti po dangčiu.
Kategorijos