Publikavimo data: 2024-06-09
Aromatingas upėtakių pyragas su bulvių koše
Pyragas gaunasi labai skanus ir aromatingas. Upėtakiai puikiai dera su bulvėmis, todėl pyrago skonis yra švelnus ir rafinuotas. Šiuo patiekalu galite pradžiuginti savo šeimą ir nustebinti svečius. Jis ruošiamas paprastai ir įdomiai. Pyragas, be jokios abejonės, patiks daugeliui žmonių. Jį gali paruošti bet kuri pradedančioji šeimininkė. Patiekalą galima ruošti per šventes ir paprastomis dienomis vakarienei.
Žingsnis 1
Paimkite dubenį ir sumaišykite jogurtą, kiaušinius ir druską. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Abu miltus sumaišykite ir užminkykite tešlą. Supilkite augalinį aliejų ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Sudėkite tešlą į maišelį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Per tą laiką paruoškite įdarą. Žuvį supjaustykite gabalėliais, pašalinkite odą ir kaulus.
Žingsnis 3
Žuvies gabalėlius lengvai apkepkite sausoje keptuvėje, sudėkite į lėkštę, pasūdykite. Augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną, įberkite cukraus ir juodųjų pipirų. Tada paruoškite košę. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų.
Žingsnis 4
Iškočiokite tešlą ir įdėkite ją į formą, suformuodami apvadą. Ant tešlos viršaus sudėkite pusę kepintų svogūnų. Sudėkite žuvį, tada likusius svogūnus ir bulvių košę. Kiaušinio trynį ir grietinėlę sumaišykite ir užtepkite ant bulvių košės. Papuoškite sezamo sėklomis.
Žingsnis 5
Kepkite pyragą 15 minučių 200 °C temperatūroje, tada uždenkite folija ir kepkite dar 25 minutes 180 °C temperatūroje. Nuimkite foliją ir 5 min. kepkite po grotelėmis. Leiskite pyragui 5 minutes pastovėti formoje, nuimkite šonus ir atsargiai perkelkite į serviravimo lėkštę.
Kategorijos