Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatingas vištienos plovas
Aromatingas plovas su vištiena gaunasi sotus ir maistingas. Vištieną galima pakeisti bet kokia kita norima mėsa. Tačiau tokiu atveju keisis patiekalo gaminimo laikas ir kalorijų kiekis. Toks patiekalas puikiai tinka šeimos vakarienei ar vaišinant svečius. Jį paruošti užtrunka minimaliai laiko, o gaunasi labai skanus ir aromatingas. Šis patiekalas tinka tiems, kurie laikosi sveikos mitybos ir figūros.
Žingsnis 1
Vištieną nuplaukite po vandeniu. Nupjaukite mėsą nuo kaulų ir pašalinkite odą. Supjaustykite ne didesniais nei 2 x 2 cm gabalėliais. Nuvalykite gabalėlius popieriniais rankšluosčiais, kad neliktų drėgmės.
Žingsnis 2
Nuluptą česnaką išspauskite per presą arba susmulkinkite peiliu. Dėkite česnaką ant trintuvo ir paspauskite peiliu, kad česnakas susmulkėtų.
Žingsnis 3
Perkelkite mėsos gabalėlius į tinkamą indą ir pagardinkite prieskoniais. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Įpilkite natūralaus jogurto ir citrinos sulčių. Viską sumaišykite. Uždenkite mėsą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą marinuotis.
Žingsnis 5
Nulupkite svogūną. Perpjaukite jį per pusę, o tada pusžiedžiais. Kepkite svogūną keptuvėje su sviestu, kol taps auksinis. Iškeptus svogūnus perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 6
Nulupkite nuplauto pomidoro odelę. Jei ją sunku pašalinti, pomidorą apvirkite verdančiame vandenyje. Supjaustykite pomidorą kubeliais.
Žingsnis 7
Ryžius nuplaukite ir užpilkite vandeniu. Tada vandenį nusunkite ir siųskite virti, kol ryžiai bus pusiau išvirę. Po to ryžius sudėkite į sietelį, kad nutekėtų vandens perteklius.
Žingsnis 8
Į keptuvę sudėkite svogūnus ir vištieną. Kepkite vištieną, kol paruduos. Į keptuvę sudėkite pomidorų griežinėlius. Užvirinkite skystį.
Žingsnis 9
Į keptuvę sudėkite ryžius ir ant viršaus užberkite kepintų svogūnų. Tada dar daugiau ryžių ir ant viršaus sluoksnį svogūnų bei mėsos. Įberkite mėgstamų prieskonių, žolelių. Druskos ir pipirų pagal skonį. Užpilkite vandeniu ir troškinkite, kol išvirs.
Kategorijos