Publikavimo data: 2024-05-25
Aromatingi grikiai su jautiena
Grikiai su mėsa gali retai ką nustebinti, tačiau šis patiekalas turi keletą "slaptų" ingredientų. Dėl jų patiekalas įgauna ne tik naują tekstūrą, bet ir šiek tiek kitokį skonį. Apskritai jis paruošiamas labai greitai, nėra per brangus ir pravers virėjams, norintiems greitai ir skaniai pamaitinti šeimą.
Žingsnis 1
120 g grikių kruopų užpilkite 300 ml verdančio pasūdyto vandens. Virkite 20 minučių. Mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis ir užpilkite 1 l vandens su soda, kad mėsa suminkštėtų.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir 3 min. pakepinkite su paprika.
Žingsnis 3
Mėsą nuplaukite, nuspauskite vandenį, pasūdykite, suberkite į manų kruopas ir sudėkite prie svogūnų. Kepkite maišydami ant didelės ugnies 5 minutes. Tada sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu.
Žingsnis 4
Supjaustykite česnaką griežinėliais ir sudėkite į mėsą. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Į išvirtus grikius sudėkite sviestą ir mėsą bei išmaišykite.
Kategorijos