Publikavimo data: 2024-02-04
Grikiai orkaitėje receptas
Grikiai yra vienas iš tų grūdų, kuriuose yra daug baltymų. Manoma, kad grikiai gali iš dalies pakeisti mėsą. Be to, juose yra gana daug skaidulinių medžiagų, kurios ilgam suteikia sotumo jausmą. Grikiai ruošiami įvairiai: verdami, kepami, troškinami arba kepami orkaitėje su daržovėmis.
Žingsnis 1
Nuplaukite grikius. Nulupkite svogūnus, paprikas ir morkas. Svogūnus ir paprikas supjaustykite kubeliais, morkas stambiai sutarkuokite. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C ir paruoškite kepimo indą.
Žingsnis 2
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi kepkite svogūnus ir morkas ant vidutinės ugnies apie 5 minutes. Sudėkite paprikas, druską, pipirus, išmaišykite ir kepkite dar 2 min.
Žingsnis 3
Į keptuvę suberkite grikius, sumaišykite juos su daržovėmis ir perkelkite į kepimo indą. Užpilkite grikius vandeniu, uždenkite formą folija ir 30 minučių siųskite į įkaitintą orkaitę.
Kategorijos