Publikavimo data: 2024-02-04
Grikiai su mėsa ir daržovėmis receptas
Jei manote, kad grikių skonio pagerinti neįmanoma, skubame jus patikinti, kad yra kitaip: šie grūdai turi didžiulį potencialą. Juos galima virti, kepti ir kepti. Mus labiausiai domina pastarasis punktas. Grikiai su kiauliena, svogūnais, morkomis ir pomidorų pasta, kuri suteiks jiems kuo sodresnį skonį, yra puiki vakarienė, kuriai paruošti užtruksite vos 40 minučių.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną, morką ir supjaustykite nedideliais kubeliais, kiaulieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pašildykite vandenį ir atskieskite pomidorų pastą.
Žingsnis 2
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi kepkite mėsą, kol ji taps auksinė. Sudėkite daržoves ir kepkite dar kelias minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite grikius į keptuvę ir supilkite atskiestą pomidorų pastą. Įpilkite likusio vandens, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite po dangčiu 15 minučių (kol išgaruos vanduo), tada patiekite.Išvirtus grikius galite šiek tiek pakepinti keptuvėje, kad jie taptų traškesni ir aromatingesni.
Kategorijos