Publikavimo data: 2024-02-04
Grikiai su grybais receptas
Grikiai yra kilę iš Indijos, kur jie pradėti auginti prieš 5000 metų. Iš pradžių jie paplito Azijoje, o vėliau pasiekė Europą. Įdomu tai, kad Graikijoje jis buvo vadinamas turkiškais grūdais, o Ispanijoje ir Italijoje - arabiškais grūdais. Vakarų Europoje grikiai kaip patiekalas neįsitvirtino, tačiau Rusijoje jie labai populiarūs. Yra daugybė jo paruošimo variantų. Vienas iš tokių variantų - grikiai su grybais ir svogūnais keptuvėje.
Žingsnis 1
Nuplaukite grikius. Nulupkite svogūną ir supjaustykite kubeliais. Grybus supjaustykite ketvirčiais.
Žingsnis 2
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi ant vidutinės ugnies 2 minutes pakepinkite svogūnus.Sudėkite grybus, druską, pipirus ir kepkite dar 7 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite grikius į keptuvę ir užpilkite vandeniu. Kai vanduo užvirs, uždenkite keptuvę dangčiu ir 20 minučių troškinkite grikius ant silpnos ugnies (kol vanduo išgaruos).
Kategorijos