Grikiai su grybais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Grikiai su grybais receptas

Grikiai yra kilę iš Indijos, kur jie pradėti auginti prieš 5000 metų. Iš pradžių jie paplito Azijoje, o vėliau pasiekė Europą. Įdomu tai, kad Graikijoje jis buvo vadinamas turkiškais grūdais, o Ispanijoje ir Italijoje - arabiškais grūdais. Vakarų Europoje grikiai kaip patiekalas neįsitvirtino, tačiau Rusijoje jie labai populiarūs. Yra daugybė jo paruošimo variantų. Vienas iš tokių variantų - grikiai su grybais ir svogūnais keptuvėje.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
84 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grikiai su grybais receptas Žingsnis 1
Nuplaukite grikius. Nulupkite svogūną ir supjaustykite kubeliais. Grybus supjaustykite ketvirčiais.

Žingsnis 2

Grikiai su grybais receptas Žingsnis 2
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi ant vidutinės ugnies 2 minutes pakepinkite svogūnus.Sudėkite grybus, druską, pipirus ir kepkite dar 7 minutes.

Žingsnis 3

Grikiai su grybais receptas Žingsnis 3
Sudėkite grikius į keptuvę ir užpilkite vandeniu. Kai vanduo užvirs, uždenkite keptuvę dangčiu ir 20 minučių troškinkite grikius ant silpnos ugnies (kol vanduo išgaruos).

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos