Aromatingi kepenų blyneliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Aromatingi kepenų blyneliai

Blynai su kepenėlėmis yra vienas dažniausių patiekalų ant šventinio stalo. Tai sveikas ir skanus patiekalas. Blynuose su kepenėlėmis gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, pavyzdžiui, vitamino A, vitamino B1, vitamino B12 ir beta karotino.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
202 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatingi kepenų blyneliai Žingsnis 1
Kiaušinius sumaišykite su 200 ml pieno, išmaišykite ir pagardinkite druska bei cukrumi. Persijokite miltus ir suberkite juos į mišinį. Tešlos konsistencija turi būti kaip tirštos grietinės. Supilkite likusį pieną ir gerai išmaišykite, tada supilkite augalinį aliejų, apie 100 ml, gerai išmaišykite ir palikite tešlą pastovėti. Supilkite tešlą ant augaliniu aliejumi įkaitintos keptuvės ir kepkite blynus iš abiejų pusių.

Žingsnis 2

Aromatingi kepenų blyneliai Žingsnis 2
Supjaustykite kepenis mažais gabalėliais. Morkas nulupkite ir sutarkuokite. Nulupkite 2 svogūnus ir smulkiai supjaustykite. Į įkaitintą keptuvę suberkite kepenis, tada sudėkite svogūnus ir morkas, kepkite 15 minučių. Po to į keptuvę įdėkite sviesto ir kepkite dar 20 minučių.

Žingsnis 3

Aromatingi kepenų blyneliai Žingsnis 3
Tada kepenis, svogūnus ir morkas sumalkite mėsmale. Ant blyno krašto dėkite 2 valgomuosius šaukštus faršo ir susukite jį į voką, tą patį padarykite su visais blynais, tada dėkite blynus ant keptuvės ir apkepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos