Publikavimo data: 2024-01-06
Mieliniai blyneliai su pienu receptas
Kadangi recepte yra mielių, blyneliai bus tarsi iš nėrinių: ploni, švelnūs ir su skylutėmis. Blynus su mielėmis ir pienu galima valgyti tiek su saldžiais, tiek su pikantiškais įdarais. Kepimo procesas užtruks ilgiau nei tuo atveju, jei tai būtų tiesiog klasikiniai blynai. Mielinės tešlos reikės primygtinai reikalauti, tačiau rezultatas bus vertas sugaišto laiko. Receptui geriau imti sausų mielių, kurių galima rasti bet kurioje parduotuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Pieną ir kiaušinius iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad ruošiant maistą jie būtų kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite mielinę tešlą. Supilkite pieną į gilų dubenį, suberkite mieles ir išmaišykite. Palikite mišinį 10-15 minučių, kol paviršiuje atsiras plonas putų sluoksnis.
Žingsnis 3
Į dubenį suberkite druską, cukrų, kiaušinį ir išmaišykite. Tada suberkite miltus ir dar kartą išplakite. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti apie 40 minučių.Kad būtų kuo mažiau gumuliukų, prieš gamindami persijokite miltus.
Žingsnis 4
Supilkite į tešlą verdantį vandenį ir dar kartą išmaišykite. Supilkite augalinį aliejų ir išsukite tešlą.
Žingsnis 5
Pradėkite kepti blynus. Išlydykite keptuvę su augaliniu aliejumi. Supilkite į ją tešlą, paskirstykite ją taip, kad blynas taptų apvalus. Kepkite blynus po minutę iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 6
Kai visi blynai bus paruošti, patiekite juos sudėtus ant stalo. Jei norite, kiekvieną blyną galite patepti sviestu. Gero apetito!
Kategorijos