Publikavimo data: 2024-01-01
Blyneliai su obuoliais ir riešutais receptas
Ploni švelnūs blyneliai su šviežiais sultingais obuoliais, graikiniais riešutais ir medumi puikiai tinka pusryčiams ar popietiniam užkandžiui. Juos taip pat galima patiekti kaip desertą. Blyneliai su obuoliais būna labai sultingi ir skanūs, o žiupsnelis cinamono jiems suteikia pikantiškų natų. O jei blynus gaminsite iš vandens arba alternatyvaus pieno, nedėdami vištų kiaušinių, patiekalas taps vegetariškas.
Žingsnis 1
Nuplaukite vištų kiaušinius ir obuolius. Obuolius nulupkite ir išskobkite. Išmatuokite visus ingredientus.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius.
Žingsnis 3
Į kiaušinius supilkite pieną ir plakite plaktuvu arba mikseriu.
Žingsnis 4
Suberkite cukrų, druską, miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Miltus persijokite, kad deguonies būtų daugiau ir neliktų gumuliukų.
Žingsnis 5
Į paruoštą tešlą įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite blynus 2 minutes iš vienos pusės ir 1 minutę iš kitos, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 6
Paruoškite įdarą. Obuolius sutarkuokite stambia tarka. Lengvai juos nuspauskite, kad pašalintumėte sulčių perteklių.
Žingsnis 7
Graikinius riešutus sutrinkite mediniu plaktuku, trintuvu arba stiklinės dugnu.
Žingsnis 8
Giliame dubenyje sumaišykite tarkuotus obuolius, graikinius riešutus, medų ir cinamoną. Išmaišykite.
Žingsnis 9
Paimkite vieną blyną ir ant jo plonu sluoksniu užtepkite obuolių įdaro.
Žingsnis 10
Susukite blyną į ritinį. Taip pat suformuokite likusius blynus.
Žingsnis 11
Blynus perpjaukite skersai per pusę ir dėkite į lėkštę. Baigta. Mėgaukitės.
Kategorijos