Publikavimo data: 2024-01-06
Blynai ant rūgusio pieno receptas
Šis receptas idealiai tinka, jei šaldytuve turite rauginto pieno ir gaila jį išmesti. Rūgštaus pieno blynai tokie pat skanūs kaip ir klasikiniai blynai. Tačiau jie naudingesni, nes rūgusį pieną organizmas geriau virškina. Tiesą sakant, raugintą pieną saugu gerti net žmonėms, netoleruojantiems laktozės. Kadangi jame laktozė pašalinama dėl fermentacijos. Siūlome paprastą blynų ant rūgusio pieno receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Pieną ir kiaušinius iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad ruošiant maistą jie būtų kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite rauginto pieno tešlą. Į dubenį suberkite miltus, kiaušinius, rūgpienį, augalinį aliejų, druską ir cukrų. Visus ingredientus gerai išmaišykite, kad būtų kuo mažiau gumuliukų, prieš gamindami persijokite miltus.
Žingsnis 3
Pradėkite kepti blynus. Išlydykite keptuvę su augaliniu aliejumi. Supilkite į ją tešlą, paskirstykite ją taip, kad blynas taptų apvalus. Kepkite blynus po minutę iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Kai visi blynai bus paruošti, patiekite juos sudėtus ant stalo. Jei norite, kiekvieną blyną galite patepti sviestu.
Žingsnis 5
Blynai ant rūgusio pieno puikiai dera su grietine. Tačiau jei norisi, juos galima patiekti su uogiene ar džemu.
Kategorijos