Publikavimo data: 2024-01-06
Blynai ant verdančio vandens yra nėriniuoti receptas
Blynai ant verdančio vandens išsiskiria tuo, kad yra minkštesni ir plonesni nei įprasti blynai. Be sodos blynai būna kreminiai, su skylutėmis. Blynai bus skanūs, jei juos kepsite ant aukščiausios rūšies kvietinių miltų. Tačiau juos galima pakeisti viso grūdo miltais. Tuomet patiekalas pasirodys labiau dietinis. Gamindami blynus vartokite paprastą pieną, kad tešla neišsipiltų ant keptuvės.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Pieną ir kiaušinius iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad ruošiant maistą jie būtų kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti blynų tešlą ant verdančio vandens. Į gilų dubenį supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską. Plakite indo turinį 2 minutes. Į mišinį supilkite miltus ir kruopščiai suplakite, kad išbyrėtų visi gumuliukai. Kad būtų kuo mažiau gumuliukų, prieš gamindami persijokite miltus.
Žingsnis 3
Supilkite į tešlą verdantį vandenį ir dar kartą išmaišykite. Supilkite augalinį aliejų ir išsukite tešlą.
Žingsnis 4
Pradėkite kepti blynus. Išlydykite keptuvę su augaliniu aliejumi. Supilkite į ją tešlą, paskirstykite ją taip, kad blynas taptų apvalus. Kepkite blynus po minutę iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Kai visi blynai bus paruošti, patiekite juos sudėtus ant stalo. Jei norite, ant kiekvieno blyno užtepkite šiek tiek sviesto. Gero apetito!
Žingsnis 6
Prieš pat patiekiant blynelius apšlakstykite medumi ir pabarstykite cinamonu.
Kategorijos