Publikavimo data: 2025-08-20
Aromatingi ožkų pieno blyneliai
Blini yra tradicinis rusiškas patiekalas, paprastai gaminamas iš kvietinių miltų ir kepamas ant keptuvės. Tai universalus pagrindas bet kokiam įdarui: ikrams, žuviai, mėsai, uogienei ar varškei. Į juos galima įvynioti bet ką ir patiekti su jais. O jei juos gaminsite su pienu arba kefyru, tešla bus minkštesnė ir puresnė, o plutelė bus rudesnė.
Žingsnis 1
Į kefyrą supilkite ožkos pieną ir sodą, tada mišinį sumaišykite su miltais ir kiaušiniais, išmaišykite. Supilkite verdantį vandenį, cukrų, saulėgrąžų aliejų. Tešlą išsukite iki vientisos masės ir palikite 5-7 minutes, kad susidarytų burbuliukai.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, silikoniniu šepetėliu patepkite ją plonu augalinio aliejaus sluoksniu ir supilkite dalį tešlos. Po minutės blyną apverskite, apkepkite iš abiejų pusių ir dėkite į lėkštę. O kad nesuliptų, galite juos patepti sviestu.
Kategorijos