Publikavimo data: 2025-08-20
Aromatingos česnakinės krevetės
Azijos virtuvėje krevetės yra labai svarbus produktas. Jos vyniojamos į suktinukus, verdamos wok keptuvėje, malamos į makaronus arba tiesiog verdamos. Toks produktas puikiai atrodo bet kuriame patiekale. Kvapniosios krevetės su česnakais - tai paprastas ir skanus krevečių ruošimo receptas, kuriame žaidžiama su skirtingais apdorojimo būdais. Skirtingi kaitinimo būdai suteikia krevetėms įdomią tekstūrą, česnakai suteikia joms skonio, o sojų padažas papildo skonį, suteikdamas patiekalui galutinį akcentą.
Žingsnis 1
Atšildytas krevetes apie 2 minutes virkite pasūdytame verdančiame vandenyje, tada nusausinkite, leiskite krevetėms šiek tiek atvėsti ir nulupkite jas nuo kiauto.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 1-2 minutes pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką. Tada į česnaką sudėkite nuluptas krevetes ir porą minučių pakepinkite kartu. Pagal skonį įberkite maltų pipirų.
Žingsnis 3
Susmulkinkite salotas rankomis ir išdėliokite jas plokščiame lėkštėje, ant salotų sudėkite keptas krevetes ir apšlakstykite sojų padažu. Krevečių salotas pabarstykite sezamo sėklomis.
Kategorijos