Publikavimo data: 2024-02-04
Šaldytos šukutės receptas
Šukučių filė naudojama įvairiai: žalia, marinuota, virta, kepta, kepta, troškinta. Jų dedama į salotas, sriubas, jos yra neatsiejama gastronominių kelionių po Europą dalis. Šukučių receptai ypač populiarūs prancūzų virtuvėje. šukučių mėsa yra riešutų, šiek tiek saldaus skonio. deja, šis skanus jūros delikatesas ilgai neišsilaiko net šaldytuve, todėl šaldytų šukučių receptai yra labai paklausūs.
Žingsnis 1
Marinuokite atitirpintas šukutes. Augaliniame aliejuje sumaišykite druską ir juoduosius pipirus. Užpilkite šukutes marinatu ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite šukutes. Įkaitinkite keptuvę. Į ją sudėkite marinuotas šukutes, neįpilkite aliejaus. Kepkite šukutes iš abiejų pusių 2-3 minutes, kol atsiras auksinė plutelė.Šukutės iškepa labai greitai. Jei per ilgai laikysite jas keptuvėje, jos taps "guminės".
Žingsnis 3
Šukutes patiekite karštas iš karto po to, kai iškeps. Atvėsusios jos taps neskanios.
Kategorijos