Publikavimo data: 2024-02-04
Įdaryti kalmarai su grybais receptas
Senovės Graikijoje kalmarai buvo vadinami sparnuotomis žuvimis. Šis produktas laikomas delikatesu. Daugelis jo atsisako, manydami, kad kalmarus išvalyti ir paruošti yra sudėtinga, tačiau tai tik mitas: jei žinosite pagrindines taisykles, viskas pavyks greitai ir skaniai. Šiame recepte pasakojama, kaip paruošti kalmarus taip, kad jie išliktų minkšti ir išsaugotų savo naudingąsias savybes.
Žingsnis 1
Kalmarų filė sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir siųskite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo įšils, šiek tiek pasūdykite, o kai užvirs - iš karto išjunkite ir ištraukite skerdenas. Nepervirkite kalmarų, kitaip jie taps kieti. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais, grybus smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinis. Tada sudėkite grybus ir kepkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Perkelkite svogūnus ir grybus į kitą dubenį, sumaišykite su varške, įberkite druskos, paprikos ir pipirų.
Žingsnis 4
Įdarykite kalmarus sūrio ir grybų mišiniu. Suverkite mediniais iešmeliais, sudėkite į kepimo indą ir 8 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 5
Virtus kalmarus supjaustykite stambiais žiedais.
Kategorijos