Midijos grietinėlės padaže receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Midijos grietinėlės padaže receptas

Norėdami pasigaminti skanių midijų, turite tinkamai pasirinkti dar parduotuvėje. Mūsų atveju naudosime midijas kriauklėse, todėl svarbu suprasti, kaip jos turi atrodyti. Šviežių midijų kiautai visada būna uždari, o jų paviršius turi būti be įskilimų, įlenkimų ir įtrūkimų. Kad žiūrite į šviežius moliuskus, galite suprasti ir pagal garsą: midijų kiautas atsidaro su lengvu spragtelėjimu.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
149 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, vėžiagyviai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Midijos grietinėlės padaže receptas Žingsnis 1
Midijas nuplaukite. Būtinai gerai nuplaukite midijas: jose gali būti smėlio ir kriauklių dalelių. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 2

Midijos grietinėlės padaže receptas Žingsnis 2
Šaldytas midijas sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Palaukite 3-5 minutes.

Žingsnis 3

Midijos grietinėlės padaže receptas Žingsnis 3
Į puodą sudėkite česnakus, palaukite, kol vanduo užvirs, tada supilkite grietinėlę. Pagardinkite druska, pipirais ir įberkite čiobrelių. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos