Publikavimo data: 2024-02-04
Midijos grietinėlės padaže receptas
Norėdami pasigaminti skanių midijų, turite tinkamai pasirinkti dar parduotuvėje. Mūsų atveju naudosime midijas kriauklėse, todėl svarbu suprasti, kaip jos turi atrodyti. Šviežių midijų kiautai visada būna uždari, o jų paviršius turi būti be įskilimų, įlenkimų ir įtrūkimų. Kad žiūrite į šviežius moliuskus, galite suprasti ir pagal garsą: midijų kiautas atsidaro su lengvu spragtelėjimu.
Žingsnis 1
Midijas nuplaukite. Būtinai gerai nuplaukite midijas: jose gali būti smėlio ir kriauklių dalelių. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Šaldytas midijas sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Palaukite 3-5 minutes.
Žingsnis 3
Į puodą sudėkite česnakus, palaukite, kol vanduo užvirs, tada supilkite grietinėlę. Pagardinkite druska, pipirais ir įberkite čiobrelių. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
Kategorijos