Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatingos krevetės su pomidorais, česnakais, citrinų sultimis ir žolelėmis
Daugelis žmonių žino krevečių naudą, tačiau nesuvokia, kad tai vienas iš tų produktų, kurie neturi jokių kontraindikacijų, išskyrus pavienius netoleravimo atvejus. Dėl labai mažo kaloringumo krevetės visada įtraukiamos į žmonių, ketinančių atsikratyti viršsvorio, racioną. Kitiems tai produktas, kurį visada galima valgyti su apetitu - su garnyru ar be jo arba, pavyzdžiui, kaip šiame recepte su daržovėmis. Pomidorai, svogūnai ir česnakai sustiprina jūros gėrybių skonį, o aitrioji paprika suteikia subtilaus prieskonio.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir pipirus. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Petražoles smulkiai sukapokite ir atidėkite į šalį. Krevetes užpilkite citrinos sultimis ir palikite 30 minučių. Tada kelias minutes užpilkite krevetes verdančiu vandeniu ir sudėkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite pomidorus, svogūnus, česnakus ir pipirus. Sudėkite petražoles, druską, cukrų ir alyvuogių aliejų. Palikite 15 minučių pastovėti, tada sudėkite krevetes ir išmaišykite.
Kategorijos