Publikavimo data: 2025-08-18
Aromatizuotas birjani "Veggie King".
Biryani - tai nacionalinis indų virtuvės patiekalas, gaminamas iš ryžių, į kuriuos dedama mėsos, žuvies, jūros gėrybių arba daržovių. Tai populiariausias patiekalas, kuris yra kvapnus plovas su daugybe tradicinių indiškų prieskonių. Klasikinis biryani gaminamas iš mėsos, tačiau vegetariška šio patiekalo versija skoniu nenusileidžia, o privalumais jį net pranoksta. Patiekalas gaunasi trapus ir kvapnus, švelnaus ir kartu pikantiško skonio.
Žingsnis 1
Keptuvę statykite ant silpnos ugnies ir įdėkite 50 g sviesto, suberkite prieskonius zirą ir ciberžolę, viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Ryžius supilkite į puodą su aliejumi ir prieskoniais, įpilkite tiek vandens, kad apsemtų ryžius, ir virkite 20 minučių. Išjunkite ugnį ir palikite virti.
Žingsnis 3
Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, suberkite likusius prieskonius ir imbierą, maišydami kepkite dvi minutes. Sudėkite Adygėjos sūrį, šviežias daržoves ir paprikas ir maišydami kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 4
Tada supilkite kubeliais supjaustytas virtas morkas ir bulves, išmaišykite ir troškinkite penkias minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Į keptuvę su daržovėmis sudėkite konservuotus žirnelius ir kukurūzus. Troškinkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Atvėsinkite.
Žingsnis 6
Nedidelį gilų puodą uždenkite maistine plėvele, 2/3 virtų ryžių sudėkite aplink puodo kraštus, į vidurį sudėkite įdarą ir uždenkite likusiais ryžiais, palikite pastovėti 10 minučių. Uždenkite lėkšte ir apverskite keptuvę, nuimkite lėkštę ir maistinę plėvelę.
Kategorijos