Publikavimo data: 2024-10-22
Aromatizuotas moliūgas su Provanso žolelėmis
Moliūgas turi daug privalumų, o vienas iš jų - natūralus saldumas, todėl jį galima drąsiai virti be cukraus, nuo to skonis nenukentės, o jo nauda daug kartų padidės. Kaip ir agurką, moliūgą sudaro 90 % vandens, likusią dalį - skaidulos ir vitaminų bei mineralinių medžiagų sudėtis, įskaitant labai retą vitaminą T. Moliūgas yra labai mažai kaloringa daržovė, todėl tinka bet kokiai dietai.
Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite mažais, maždaug pusantro centimetro dydžio kubeliais. Supilkite aliejų, druską, pipirus ir žoleles. Sudėkite smulkintą česnaką, išmaišykite ir palikite 30 minučių pastovėti, kad moliūgas įsigertų.
Žingsnis 2
Sudėkite moliūgą į formą, uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje. Po 15-20 minučių nuimkite foliją ir dar 5 minutėms palikite orkaitėje, kad apskrustų.
Kategorijos