Aromatizuotas moliūgas su Provanso žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-22

Aromatizuotas moliūgas su Provanso žolelėmis

Moliūgas turi daug privalumų, o vienas iš jų - natūralus saldumas, todėl jį galima drąsiai virti be cukraus, nuo to skonis nenukentės, o jo nauda daug kartų padidės. Kaip ir agurką, moliūgą sudaro 90 % vandens, likusią dalį - skaidulos ir vitaminų bei mineralinių medžiagų sudėtis, įskaitant labai retą vitaminą T. Moliūgas yra labai mažai kaloringa daržovė, todėl tinka bet kokiai dietai.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatizuotas moliūgas su Provanso žolelėmis Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite mažais, maždaug pusantro centimetro dydžio kubeliais. Supilkite aliejų, druską, pipirus ir žoleles. Sudėkite smulkintą česnaką, išmaišykite ir palikite 30 minučių pastovėti, kad moliūgas įsigertų.

Žingsnis 2

Aromatizuotas moliūgas su Provanso žolelėmis Žingsnis 2
Sudėkite moliūgą į formą, uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje. Po 15-20 minučių nuimkite foliją ir dar 5 minutėms palikite orkaitėje, kad apskrustų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos