Publikavimo data: 2025-08-20
Aštri mandarinų uogienė su badian aliejumi
Mandarinų uogienė - nuostabus ir neįtikėtinai skanus skanėstas. Ją gana lengva pasigaminti namuose. Šiame recepte siūlome jums paruošti ne paprastą mandarinų uogienę, o su badianu. Desertas išeis pikantiškas ir kvapnus. Tokią uogienę geriausia ruošti žiemą, kai subręsta sultingų ir prinokusių mandarinų derlius. Be to, žiemą šie vaisiai yra gana nebrangūs. Džemą galima patiekti prie arbatos arba naudoti gaminant įvairius kepinius ir desertus.
Žingsnis 1
Atskirkite nuluptus mandarinus atskiromis skiltelėmis. Nuo kiekvieno griežinėlio pašalinkite kauliukus, baltą plėvelę ir žieveles. Taip išvengsite uogienės kartumo. Kiekvieną skiltelę perpjaukite per pusę. Jei mandarinai maži, jų pjaustyti nereikia.
Žingsnis 2
Sudėkite mandarinus į ąsotį arba puodą. Įpilkite 50 ml vandens, cukrų, kukurūzus ir citrinos sultis. Viską išmaišykite ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 3
Mandarinus su cukrumi, širdimi ir citrinos sultimis virkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Mišinys turėtų šiek tiek išgaruoti ir sutirštėti. Nevirkite, kol labai sutirštės.
Žingsnis 4
Nukelkite mandarinų uogienę nuo ugnies ir išimkite širdutę. Džemą sutrinkite panardinamuoju trintuvu iki vientisos masės. Gautą uogienę atvėsinkite.
Žingsnis 5
Įdėkite uogienę į vazą arba sterilizuotą stiklainį su dangteliu. Mandarinų uogienė su kardijaku paruošta!
Kategorijos