Publikavimo data: 2024-06-23
Aštri salsa su dešrelėmis
Puikus meksikietiškos klasikos kulinarinis pavyzdys, kuriame prieskonių yra ne tik dėl skonio, bet ir dėl aromato. Be populiarių užkandžių, tokių kaip traškučiai ir nachos, salsa puikiai tinka su daugeliu garnyrų ir pagrindinių patiekalų. Pridėjus dešrelių kaip sudedamosios dalies, aštrumas šiek tiek pasikeičia ir įgauna tvirtą mėsos skonį. Kartu salsa yra subalansuota ir puikiai dera su bulvėmis ar makaronais.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus ir česnakus nuo lukštų. Peiliu pašalinkite kietą svogūno pagrindą nuo šaknies. Česnaką supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną supjaustykite proporcingais gabalėliais.
Žingsnis 2
Į keptuvę sudėkite sviestą ir ištepkite juo dugną, lengvai paliesdami kraštus. Sumažinkite kaitrą iki vidutinio stiprumo. Sudėkite svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol taps auksiniai.
Žingsnis 3
Nuo dešrelių paviršiaus pašalinkite plėvelę. Peiliu supjaustykite jas 0,5 cm storio žiedais.
Žingsnis 4
Kai svogūnai paruduos, sudėkite dešreles ir viską gerai išmaišykite. Kepkite mišinį, kol dešrelės įgaus silpną apanglėjimą. Tada keptuvės turinį apibarstykite miltais ir kelias minutes maišykite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Supilkite kečupą ir išmaišykite iki vientisos masės. Kelias minutes kaitinkite mišinį, retkarčiais pamaišydami. Supilkite grietinėlę. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kai mišinys pradės virti, dar kartą išmaišykite ir, išjungę kaitlentę, palikite 5 min.
Kategorijos