Publikavimo data: 2024-06-23
Aštri salsa su paprikomis
Salsa - visame pasaulyje žinomas meksikietiškas patiekalas. Pirmieji receptai neišliko iki šių dienų. Žinoma, kad salsos atradėjai buvo actekų ir inkų gentys. XVI a. pradžioje ispanų konkistadorai šio patiekalo receptus atvežė į Europą. Salsa yra sveikas patiekalas. Aštrioje salsoje su paprikomis yra daug vitaminų ir mineralinių medžiagų, nes ji gaminama iš šviežių daržovių. Reguliarus salsos vartojimas gerina virškinimą ir užkerta kelią vėžio vystymuisi.
Žingsnis 1
Nuluptus laiškinius česnakus supjaustykite mažais kubeliais, prieš tai peilį sudrėkinkite šaltu vandeniu, kad nesusidarytų ašaros akyse. Nuluptus česnakus išspauskite per presą.
Žingsnis 2
Nuplaukite paprikas, išimkite sėklas ir žalią uodegėlę ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Nuplaukite pomidorus, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Supjaustykite mažais kubeliais. Visas supjaustytas daržoves sudėkite į indą, suberkite apynius, bazilikus, rozmarinus, maltus juoduosius pipirus, smulkintą česnaką ir augalinį aliejų. Pagardinkite druska ir viską gerai išmaišykite.
Kategorijos