Publikavimo data: 2024-10-21
Aštri šavarma su vištienos filė ir aštriosiomis paprikomis
Šavarma turi pikantišką, aštrų skonį, jei į jos sudėtį įmaišysite kajeno pipirų. Tokia šavarma patiks aštraus maisto mėgėjams, tačiau aštrumas yra neįkyrus ir jį visada galima sumažinti. Likę ingredientai patiekalui suteikia visus geriausius skonius ir jį prisotina. Šiame variante jų yra 16, ir kiekvienas iš jų turi savo unikalų skonį, o kartu jie "pakvimpa" visa puokšte, kuri patiks kiekvieno skoniui.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite griežinėliais. Pagardinkite druska, džiovintu česnaku, paprika, vištienos prieskoniais, Kajeno pipirais ir maltais juodaisiais pipirais. Apšlakstykite augaliniu aliejumi, išmaišykite ir palikite 60 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Į grietinės ir majonezo mišinį supilkite susmulkintas žoleles ir susmulkintą česnaką. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite kopūstus, plonais griežinėliais supjaustykite marinuotus agurkus ir pomidorus. Sūrį sutarkuokite tarka. Keptuvėje apkepkite mėsą, kol paruduos. Dėkite ją ant folijos ir 5 min. suvyniokite, tada supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Išvyniokite pitos lakštus. Patepkite juos padažu pagal šavarmos dydį. Išdėliokite mėsą, kopūstus, agurkus, pomidorus, korėjietiškas morkas ir sūrį. Suvyniokite ir kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos ant silpnos ugnies.
Kategorijos