Šavarmos padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Šavarmos padažas

Šavarmą gana lengva pasigaminti namuose. Kad būtų dar skanesnė, pagal mūsų receptą paruoškite tinkamą padažą šavarmai. Kadangi šis padažas puikiai dera su šviežiomis daržovėmis, jį galima naudoti kaip salotų padažą arba patiekti kaip užkandį. Į padažą įdėjus grietinės, sušvelnėja majonezo ir prieskonių aštrumas. Norėdami išvengti rūgštaus skonio, naudokite šviežius produktus. Majonezas, grietinė ir kefyras turėtų būti vidutinio riebumo, kad padažas būtų skystas ir geriau įsigertų į įdarą.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
234 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.62/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Šavarmos padažas Žingsnis 1
Paruoškite prieskonius. Sumaišykite juos ir užpilkite nedideliu kiekiu verdančio vandens. Tai daroma tam, kad prieskoniai išgautų savo skonį ir aromatą. Nepilkite per daug vandens, kitaip padažas bus labai skystas.

Žingsnis 2

Šavarmos padažas Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite majonezą, kefyrą ir grietinę. Pridėkite prieskonių ir smulkintų žolelių, išspausto česnako ir marinuotų agurkų. Kruopščiai išmaišykite ingredientus. Leiskite padažui susigerti. Palikite padažą šaldytuve 2-3 valandoms, kad prieskoniai spėtų "ištirpti". Padažo skonis taps dar intensyvesnis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
mėsos patiekalai, užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, shawarma, yra bendrų alergenų, salelė, pietūs, vakarienė, užkandis, sezonas žalumynai, sezonas kopūstai, sezonas morkos, sezonas agurkai, sezonas pomidorai, sezonas česnakai, receptų knyga, užkandžiai su pomidorais, shawarma su kopūstais, vakarienė su kopūstais, užkandžiai su česnakais

Kategorijos