Šavarmos padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Šavarmos padažas

Šavarmą gana lengva pasigaminti namuose. Kad būtų dar skanesnė, pagal mūsų receptą paruoškite tinkamą padažą šavarmai. Kadangi šis padažas puikiai dera su šviežiomis daržovėmis, jį galima naudoti kaip salotų padažą arba patiekti kaip užkandį. Į padažą įdėjus grietinės, sušvelnėja majonezo ir prieskonių aštrumas. Norėdami išvengti rūgštaus skonio, naudokite šviežius produktus. Majonezas, grietinė ir kefyras turėtų būti vidutinio riebumo, kad padažas būtų skystas ir geriau įsigertų į įdarą.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
234 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.62/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šavarmos padažas Žingsnis 1
Paruoškite prieskonius. Sumaišykite juos ir užpilkite nedideliu kiekiu verdančio vandens. Tai daroma tam, kad prieskoniai išgautų savo skonį ir aromatą. Nepilkite per daug vandens, kitaip padažas bus labai skystas.

Žingsnis 2

Šavarmos padažas Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite majonezą, kefyrą ir grietinę. Pridėkite prieskonių ir smulkintų žolelių, išspausto česnako ir marinuotų agurkų. Kruopščiai išmaišykite ingredientus. Leiskite padažui susigerti. Palikite padažą šaldytuve 2-3 valandoms, kad prieskoniai spėtų "ištirpti". Padažo skonis taps dar intensyvesnis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos