Publikavimo data: 2024-03-31
Naminė šavarma pitos duonoje
Naminė šavarma pitos duonoje tinka sočiam užkandžiui ar vakarienei. Šavarmos receptą sudaro šviežios daržovės ir vištienos filė, įvyniota į pitos duoną. Pita turi būti šviežia, nes džiovintos pitos negalima suvynioti be įtrūkimų. Tikra šviežia pita yra labai plona, beveik permatoma, bet nesuplyšta. Rankoje ją galima sugniaužti kaip nosinaitę, o atvėrus ranką pita iš karto įgauna pradinę formą. Ją taip pat galima kepti keptuvėje arba orkaitėje. Norėdami pasigaminti šavarmą namuose, žiūrėkite receptą "žingsnis po žingsnio".
Žingsnis 1
Paruoškite pitos duoną. Į persijotus miltus dalimis supilkite vandenį ir šakute išminkykite tešlą. Supilkite aliejų ir minkykite tešlą, kol galėsite ją laikyti rankomis. Ant stalo užminkykite minkštą, tirštą tešlą ir įdėkite ją į maišelį šaldytuve 20 minučių. Tada padalykite tešlą į 10 dalių. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiokite po pitą. Apkepkite pitą ant sausos keptuvės po pusę minutės iš kiekvienos pusės, padėkite ant lėkštės ir abi puses apšlakstykite šiltu vandeniu.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę, smulkiai supjaustytas petražoles, susmulkintą česnaką, druską, pipirus ir prieskonius. Palikite 10 minučių, kad pritrauktų.
Žingsnis 3
Iškepkite vištieną. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite 2-3 šaukštus augalinio aliejaus, įkaitinkite ir 5-7 min. kepkite virtą filė. Iškeptą filė supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Pradėkite "surinkinėti" šavarmą. Pitos duonos lakštą patepkite padažu. Ant viršaus uždėkite mėsos, kopūstų, tada pomidorų ir agurkų, saldžiosios paprikos, svogūnų ir "korėjietiškų" morkų, dar 2 šaukštus padažo, kad būtų sultinga. Įdarą uždenkite laisvuoju pitos kraštu. Užlenkite apatinį ir viršutinį kraštus ir suvyniokite šavarmą. Tą patį atlikite ir su likusiais pitos lakštais bei įdaru.
Žingsnis 5
Įkaitinkite sausą keptuvę ir apkepkite šavarmą iš abiejų pusių, maždaug po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
Kategorijos