Naminė šavarma pitos duonoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Naminė šavarma pitos duonoje

Naminė šavarma pitos duonoje tinka sočiam užkandžiui ar vakarienei. Šavarmos receptą sudaro šviežios daržovės ir vištienos filė, įvyniota į pitos duoną. Pita turi būti šviežia, nes džiovintos pitos negalima suvynioti be įtrūkimų. Tikra šviežia pita yra labai plona, beveik permatoma, bet nesuplyšta. Rankoje ją galima sugniaužti kaip nosinaitę, o atvėrus ranką pita iš karto įgauna pradinę formą. Ją taip pat galima kepti keptuvėje arba orkaitėje. Norėdami pasigaminti šavarmą namuose, žiūrėkite receptą "žingsnis po žingsnio".
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė šavarma pitos duonoje Žingsnis 1
Paruoškite pitos duoną. Į persijotus miltus dalimis supilkite vandenį ir šakute išminkykite tešlą. Supilkite aliejų ir minkykite tešlą, kol galėsite ją laikyti rankomis. Ant stalo užminkykite minkštą, tirštą tešlą ir įdėkite ją į maišelį šaldytuve 20 minučių. Tada padalykite tešlą į 10 dalių. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiokite po pitą. Apkepkite pitą ant sausos keptuvės po pusę minutės iš kiekvienos pusės, padėkite ant lėkštės ir abi puses apšlakstykite šiltu vandeniu.

Žingsnis 2

Naminė šavarma pitos duonoje Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę, smulkiai supjaustytas petražoles, susmulkintą česnaką, druską, pipirus ir prieskonius. Palikite 10 minučių, kad pritrauktų.

Žingsnis 3

Naminė šavarma pitos duonoje Žingsnis 3
Iškepkite vištieną. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite 2-3 šaukštus augalinio aliejaus, įkaitinkite ir 5-7 min. kepkite virtą filė. Iškeptą filė supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 4

Naminė šavarma pitos duonoje Žingsnis 4
Pradėkite "surinkinėti" šavarmą. Pitos duonos lakštą patepkite padažu. Ant viršaus uždėkite mėsos, kopūstų, tada pomidorų ir agurkų, saldžiosios paprikos, svogūnų ir "korėjietiškų" morkų, dar 2 šaukštus padažo, kad būtų sultinga. Įdarą uždenkite laisvuoju pitos kraštu. Užlenkite apatinį ir viršutinį kraštus ir suvyniokite šavarmą. Tą patį atlikite ir su likusiais pitos lakštais bei įdaru.

Žingsnis 5

Naminė šavarma pitos duonoje Žingsnis 5
Įkaitinkite sausą keptuvę ir apkepkite šavarmą iš abiejų pusių, maždaug po 1 minutę iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos