Šavarma yra Artimųjų Rytų patiekalas, kurį paprastai sudaro ant grotelių kepta mėsa, daržovės, padažas ir pitos duona. Įvairiose šalyse jis ruošiamas skirtingais būdais. Siūlome paįvairinti skonį pridedant prieskonių ir ruošiant šavarmą su korėjietiškomis morkomis. Galite pasiimti paruoštų korėjietiškų morkų arba pasigaminti jų namuose - marinuoti jas karštame aliejuje ir prieskoniuose. Prieskonių sudėtis skiriasi, tačiau dažniausiai naudojami česnakai, malti raudonieji ir juodieji pipirai, druska ir malta kalendra. "
Žingsnis 1
Paruoškite korėjietiškas morkas. Pabarstykite morkas kalendra, raudonaisiais ir juodaisiais maltais pipirais (vietoj šių prieskonių galite naudoti pirktinį korėjietiškų morkų prieskonių mišinį), druska, cukrumi, įdėkite 2 smulkintas česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, supilkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos. Išimkite svogūnus iš keptuvės skepetaite (aliejus turi likti keptuvėje) ir išmeskite. Karštą aliejų supilkite ant morkų su česnakais ir prieskoniais ir gerai išmaišykite. Į morkas supilkite actą, išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą atvėsti.
Žingsnis 2
Marinuokite vištieną. Pagardinkite druska, granuliuotu česnaku, malta paprika, pipirais ir vištienos prieskoniais. Apšlakstykite augaliniu aliejumi ir išmaišykite. Palikite marinuotis nuo 15 minučių iki 1 valandos.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę ir majonezą, į padažą suberkite žoleles ir sudėkite išspaustą česnaką. Išmaišykite ir palikite maždaug 10-15 minučių, kad prisitrauktų.
Žingsnis 4
Iškepkite vištieną. Įkaitinkite keptuvę su keliais šaukštais augalinio aliejaus. Kepkite marinuotą vištieną 5-7 minutes. Kai ji bus paruošta, išklokite ją ant folijos ir suvyniokite į atsitiktinį voką. Atidėkite kelioms minutėms į šalį, kad vištiena taptų sultingesnė. Kai vištiena šiek tiek atvės, supjaustykite ją mažesniais gabalėliais.
Žingsnis 5
Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais. Juos pjaustykite paskutinius, nes jie greitai išskiria sultis.
Žingsnis 6
Surinkite šavarmą. Pitos lakštą per vidurį patepkite padažu. Pirmuoju sluoksniu dėkite mėsą, tada kopūstus, agurkus, pomidorus ir "korėjietiškas" morkas. Kad būtų sultingesni, ant viršaus užtepkite dar 2-3 valgomuosius šaukštus majonezo arba grietinės. Kaip paskutinį sluoksnį užpilkite sūrio.
Žingsnis 7
Toliau suvyniokite šavarmą. Laisvuoju pitos kraštu uždenkite įdarą. Užlenkite apatinį ir viršutinį kraštus ir susukite šavarmą. Atlikite tuos pačius veiksmus ir su antrąja šavarma.
Žingsnis 8
Apkepkite šašarmą. Keptuvę, kurioje kepė vištiena, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite sausą keptuvę ir išdėliokite šavarmą. Kai ji įkaista iš abiejų pusių, o pita apskrunda ir tampa traški, išimkite šavarmą ir padėkite į lėkštę.