Publikavimo data: 2025-08-18
Aštriai įdaryti kopūstai su lęšiais
Ne visai įprastas įdarytas kopūstas. Šis receptas nuo klasikinio skiriasi tuo, kad vietoj ryžių į faršą dedami lęšiai. Skonis visiškai kitoks. Patiekalas labai sotus, nes lęšiai pasižymi dideliu baltymų kiekiu. Įdaras gali būti bet koks, jūsų nuožiūra: vištienos, jautienos, kiaulienos arba kiaulienos ir jautienos. Šie neįprasti įdaryti kopūstai paįvairins jūsų kasdienį valgiaraštį.
Žingsnis 1
Paruoškite kopūstų lapus įdarytiems kopūstams. Suvyniokite kopūstus į maistinę plėvelę arba įdėkite juos į plastikinį maišelį ir 10-15 min. įkiškite į mikrobangų krosnelę didžiausiu galingumu. Kai kopūstai atvės, atskirkite lapus, nupjaukite gūžes ir kiekvieną padalykite į vidutinio dydžio gabalėlius. Jei neturite mikrobangų krosnelės, lapus 10 minučių pamirkykite pasūdytame vandenyje, nuplikykite verdančiu vandeniu, šiek tiek atvėsinkite, nupjaukite kietąsias gyslas ir supjaustykite į vidutinio dydžio gabalėlius.
Žingsnis 2
Keptuvėje su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi 4-5 min. pakepinkite svogūną, česnaką ir morkas, kol jos taps auksinės spalvos. Maltą mėsą pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite lęšius, pakepintus svogūnus ir morkas ir gerai išmaišykite. Ant paruoštų lapų dėkite šiek tiek maltos mėsos ir suvyniokite į voką. Kepkite įdarytus kopūstus saulėgrąžų aliejuje, kol lengvai paruduos.
Žingsnis 3
Cukrų, pomidorų pastą ir druską praskieskite 2 puodeliais vandens. Ant katilo dugno padėkite kopūsto lapą, kad verdant patiekalas nepriliptų, o ant viršaus glaudžiai sluoksniais išdėliokite įdarytus kopūstus. Užpilkite vandeniu su praskiestais pomidorais, jis turi būti viename lygyje su įdarytais kopūstais. Uždenkite katilą dangčiu, užvirinkite, tada sumažinkite ugnį, kad virtų lėtai. Virkite 40-50 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 20-25 minutes pastovėti.
Kategorijos