Publikavimo data: 2024-04-08
Klasikinis įdarytas kopūstas
Švieži kopūstai su įdaru mums primena vaikystę. Klasikinis receptas nuo neatmenamų laikų buvo perduotas mūsų močiutėms ir motinoms ir išliko iki mūsų. Sužinokite, kaip pasigaminti tradicinius naminius įdarytus kopūstus be nereikalingų skonio stipriklių. Jei norite pasigaminti tikrai nostalgišką patiekalą, svarbu, kad mėsos faršui būtų naudojama dviejų rūšių mėsa: jautiena ir kiauliena lygiomis dalimis.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Karštoje keptuvėje su augaliniu aliejumi sumaišykite tarkuotas morkas ir svogūnus. Apytiksliai kepkite 10 minučių arba kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, keptas daržoves, česnaką, ryžius, tarkuotus pomidorus, krapus. Druska ir pipirai. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite įdarytus kopūstus. Išskleiskite kopūsto lapą. Ant jo krašto uždėkite įdaro. Rekomenduojame 1-2 valgomuosius šaukštus vienam kopūsto lapui, jei jie dideli. Suvyniokite lapą, kad susidarytų vokas, iš visų pusių uždengdami faršą.
Žingsnis 4
Apkepkite įdarytus kopūstus. Prieš troškinant įdarytus kopūstus reikia lengvai apkepti. Ant įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi sudėkite įdarytus kopūstus taip sandariai, kad būtų patogu juos apversti. Kepkite juos iš abiejų pusių, kol susidarys auksinė plutelė.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Giliame dubenyje kečupą sumaišykite su grietine ir kopūstų lapų sultiniu. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės ir vienodos spalvos.
Žingsnis 6
Troškinkite įdarytus kopūstus. Į gilaus puodo dugną sudėkite apkeptus įdarytus kopūstus. Padažą supilkite iki pat įdarytų kopūstų viršaus. Uždenkite dangčiu, užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite 40-50 minučių.
Kategorijos