Publikavimo data: 2024-04-08
Įdaryti kopūstai keptuvėje
Įdaryti kopūstai - tai patiekalas, paplitęs įvairiose pasaulio virtuvėse: Vidurio ir Rytų Europoje, Vidurinėje Azijoje ir net Šiaurės Afrikoje. Maltos mėsos įvyniojimas į kopūstus yra daug darbo reikalaujantis procesas. Yra ir paprastesnis variantas - tingiai kepti kopūstus keptuvėje. Kaip paruošti sotų patiekalą, supras net labiausiai nepatyręs virėjas. Žingsnis po žingsnio keptuvėje įdarytų kopūstų receptas yra paprastas. Svarbiausia pasirinkti skanios maltos mėsos ir jaunų, palaidų kopūstų.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvėje su sviestu pakepinkite svogūnus, morkas ir česnakus, kol jie taps auksiniai (apie 5-7 minutes). Supilkite 100 ml vandens. Į keptuvę su svogūnais, morkomis, česnakais ir kopūstais sudėkite kopūstus ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais, užvirinkite ir 30 minučių troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Suformuokite įdarytus kopūstus. Sumaišykite maltą mėsą su troškintomis daržovėmis. Iš mišinio suformuokite nedidelius ovalius paplotėlius. Didelėje keptuvėje daržovių ir sviesto aliejuje ant didelės ugnies kepkite įdarytus kopūstus, kol iš visų pusių paruduos, 10 minučių. Prieš kepant įdarytus kopūstus, keptuvė turi būti gerai įkaitusi. Supilkite 150 ml vandens ir troškinkite, kol išvirs, po dangčiu ant vidutinės ugnies 15 minučių.
Kategorijos