Publikavimo data: 2025-08-17
Aštrios fajitos su jautienos kepsniais ir gvakomole
Meksikietiškas patiekalas fajitos atitinka meksikietišką temperamentą - jis nenuobodus, ryškus, aštrus ir skanus. Paprastai jis ruošiamas iš keptos mėsos gabalėlių ir daržovių. Šiuo atveju naudojamas gvakomolės padažas - iš avokado su prieskoniais ir aštriosiomis paprikomis. Ir visa tai įvyniojama į traškias tortilijas. Šį patiekalą paruošti užtrunka vos 15 minučių ir jo užteks nedidelei šeimai, kuri mielai paragaus ko nors neįprasto iš tolimos šalies.
Žingsnis 1
Gvakamolei paruošti avokadą supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite laimo sultimis ir sutrinkite šakute. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, maltą aitriąją papriką, smulkiai supjaustytus pomidorus ir kalendrą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Įtrinkite mėsą česnaku, pagardinkite druska bei pipirais ir apšlakstykite aliejumi. Kepkite įkaitintoje keptuvėje porą minučių iš abiejų pusių. Dėkite ant pjaustymo lentos ir uždenkite lėkšte.
Žingsnis 3
Pašildykite tortilijas ir ant kiekvienos užtepkite po ketvirtadalį padažo ir grietinės. Ant viršaus uždėkite juostelėmis supjaustytą mėsą. Susukite į ritinėlius ir iš karto patiekite.
Kategorijos