Publikavimo data: 2024-05-20
Specialios fajitos orkaitėje
Skanūs klasikiniai fajitos patiekalai gaminami iš kiaulienos, kuri "mėgsta" prieskonius ir prieskonines žoleles, išryškinančias visus skonius. Šioje fajitas sriuboje tam yra visko: citrusinių vaisių sulčių, cinamono, baziliko, kalendros, ziro, raudonėlio ir kitų ingredientų. Kokia turtinga jų masė, toks turtingas ir skonis. Nors mėsai marinuoti prireikia laiko, viskuo kitu ji yra nugalėtoja.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis. Paruoškite marinatą: sumaišykite 1/4 puodelio acto, 4 česnako skilteles, 0,5 puodelio apelsinų sulčių, druskos ir pipirų pagal skonį, raudonėlio, citrinos ir cinamono. Suplakite juos blenderiu ir užpilkite ant mėsos. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai. Praėjus šiam laikui išimkite iš marinato ir kepkite, kol apskrus.
Žingsnis 2
Paruoškite salsą. Paprikas ir grybus supjaustykite juostelėmis, svogūnus ir žaliuosius svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną ir aitriąją papriką. Sumaišykite juos su pomidorų pasta ir išspauskite pusės laimo sultis. Sumaišykite.
Žingsnis 3
Vieną tortilijos pusę patepkite grietine, o kitą - salsa. Ant viršaus sudėkite daržoves ir mėsą. Suvyniokite tortiliją. Dantų krapštuku prilaikykite tortiliją.
Žingsnis 4
Sudėkite fajitos ant folija išklotos kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 5 minutėms.
Kategorijos