Aštrios kesadilijos orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Aštrios kesadilijos orkaitėje

Meksikietiška kesadila pasižymi aštrumu ir pikantiškumu. Pateiktas receptas atitinka klasikinį patiekalą, nes jo sudėtyje yra kajeno pipirų, aštrių pipirų, kaip ir visoje meksikiečių virtuvėje. Kapsaicinas, dėl kurio jis yra aitrus, žinomas kaip detoksikuojantis ir didinantis energiją. Tačiau dėl to, taip pat dėl greito paruošimo ir produktų prieinamumo patiekalas yra laukiamas ant stalo.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštrios kesadilijos orkaitėje Žingsnis 1
Krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite druską, pipirus, papriką, kajeno pipirus, suberkite juos į mėsą ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Aštrios kesadilijos orkaitėje Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir sudėkite į keptuvę, kad apkeptų. Sudėkite kubeliais supjaustytą saldžiąją papriką, išmaišykite ir kepkite 5-7 minutes. Sudėkite mišinį į didelį dubenį.

Žingsnis 3

Aštrios kesadilijos orkaitėje Žingsnis 3
Į tą pačią keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir maišydami apkepkite mėsą. Siųskite ją į dubenį su daržovių mišiniu, išmaišykite.

Žingsnis 4

Aštrios kesadilijos orkaitėje Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Sudėkite tortilijas arba pitos duoną. Ant pusės pitos dėkite įdaro ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite kita pitos (tortilijos) puse. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 7-8 minutėms. Kai kesadilijos viršus paruduos, apverskite ją ir dar 5-7 minutes palaikykite orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos