Publikavimo data: 2024-05-26
Aštrios kesadilijos orkaitėje
Meksikietiška kesadila pasižymi aštrumu ir pikantiškumu. Pateiktas receptas atitinka klasikinį patiekalą, nes jo sudėtyje yra kajeno pipirų, aštrių pipirų, kaip ir visoje meksikiečių virtuvėje. Kapsaicinas, dėl kurio jis yra aitrus, žinomas kaip detoksikuojantis ir didinantis energiją. Tačiau dėl to, taip pat dėl greito paruošimo ir produktų prieinamumo patiekalas yra laukiamas ant stalo.
Žingsnis 1
Krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite druską, pipirus, papriką, kajeno pipirus, suberkite juos į mėsą ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir sudėkite į keptuvę, kad apkeptų. Sudėkite kubeliais supjaustytą saldžiąją papriką, išmaišykite ir kepkite 5-7 minutes. Sudėkite mišinį į didelį dubenį.
Žingsnis 3
Į tą pačią keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir maišydami apkepkite mėsą. Siųskite ją į dubenį su daržovių mišiniu, išmaišykite.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Sudėkite tortilijas arba pitos duoną. Ant pusės pitos dėkite įdaro ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite kita pitos (tortilijos) puse. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 7-8 minutėms. Kai kesadilijos viršus paruduos, apverskite ją ir dar 5-7 minutes palaikykite orkaitėje.
Kategorijos