Publikavimo data: 2025-08-20
Aštrios krevetės su mėlynuoju sūriu
Aitriosios paprikos, dar vadinamos "ugniniais ankštimis", laikomos senoviniu augalu, kurį dar prieš 6000 metų augino actekai. Jos kilusios iš Centrinės Amerikos. Šis prieskonis plačiai naudojamas patiekalams pagardinti ir aromatizuoti, jis pasižymi labiausiai deginančiu ir "deginančiu" skoniu.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir supjaustykite labai mažais kubeliais. Petražoles smulkiai sukapokite peiliu. Sūrį supjaustykite mažais gabalėliais arba sutrinkite šakute. Perpjaukite citriną per pusę ir išspauskite sultis rankomis arba sulčiaspaude.
Žingsnis 2
Nulupkite krevetes nuo kiautų ir galvų, palikdami uodegą. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite. Tada kepkite ant įkaitintos grilio keptuvės su alyvuogių aliejumi po 3 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
Žingsnis 3
Mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą aitriąją papriką ir išmaišykite. Tada supilkite jį ant virtų krevečių ir gerai išmaišykite. Padažui sumaišykite pieną, grietinę, mėlynąjį sūrį, svogūną, petražoles ir citrinos sultis, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
Kategorijos