Publikavimo data: 2025-08-19
Aštrios morkų ir kepenėlių salotos
Salotos su vištienos kepenėlėmis ir morkomis negali būti vadinamos užkandžiu. Šį receptą galima laikyti savarankišku, sotu patiekalu. Kepenėlės, kurios yra šių salotų pagrindas, - labai naudingas ir skanus produktas. O jų derinys su morkomis patiekalui suteikia pikantiškumo ir išraiškingumo. Puikus variantas šventiniam stalui, taip pat vakarienei artimame šeimos rate.
Žingsnis 1
Sudėkite kepenėles į įkaitintą keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių. Nuluptas morkas ir saliero šaknį sutarkuokite stambia tarka. Sutarkuokite kietąjį sūrį ir išspauskite česnaką.
Žingsnis 2
Atskirkite virtus baltymus nuo trynių ir juos atsitiktinai supjaustykite. Iš garstyčių, trynių ir česnakų padarykite padažą.
Žingsnis 3
Iškeptas kepenėles nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite šiaudeliais. Salotinėje sumaišykite kepenis, kiaušinio baltymą, morkas, salierus ir sūrį. Išmaišykite ir užpilkite garstyčių padažu. Pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos