Publikavimo data: 2024-01-20
Šiltos salotos su jautiena, pipirais ir rukola receptas
Šiltos salotos su keptais jautienos gabalėliais, saldžiomis paprikomis, sultingais vyšniniais pomidorais ir raudonaisiais svogūnais puikiai tinka vakarienei arba valgiui prie vyno taurės. Salotos išdėliojamos ant rukola "pagalvės" ir užpilamos alyvuogių aliejumi. Joms paruošti geriau naudoti jautienos nugarinę arba storą kraštą, bet galite naudoti ir mentelę bei okovaloką.
Žingsnis 1
Nuplaukite paprikas, vyšninius pomidorus ir rukolą ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu Iš paprikų pašalinkite kotelius ir sėklas. Nulupkite svogūnus.
Žingsnis 2
Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 4
Paprikas supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Supjaustykite gojadiną šiaudeliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su sviestu.Kad sviestas nesudegtų, įpilkite lašelį augalinio aliejaus.
Žingsnis 7
Kepkite jautieną 5 minutes, kol ji paruduos.Šiuo metu ant jautienos galite supilti sojų padažą ir išspausti česnako skiltelę.
Žingsnis 8
Įkaitinkite kitą keptuvę ir kepkite svogūnus apie 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 9
Sudėkite salotas: dubenyje sumaišykite keptą jautieną ir svogūnus, vyšninius pomidorus, paprikas ir rukolą.
Žingsnis 10
Salotas pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir džiovintomis žolelėmis. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 11
Šiltos salotos paruoštos. Išdėliokite jas į lėkštes.
Žingsnis 12
Paruoštos salotos puikiai tiktų aplietos terijakio padažu ir pabarstytos sezamo sėklomis.
Kategorijos