Jautienos ir agurkų salotos receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Jautienos ir agurkų salotos receptas

Šalta jautiena aktyviai naudojama kaip salotų pagrindas. Ji dera su burokėliais, jaunomis bulvėmis, grybais, pomidorais, sūriu, žolelėmis ir net vaisiais, pavyzdžiui, kriaušėmis. Pagal mūsų receptą prie mėsos bus agurkų, sultingų paprikų, svogūnų, česnakų ir sezamų padažo. Šios salotos bus šiek tiek aštrios, bet įsimintinos.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
137 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, sezamas, soja
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos ir agurkų salotos receptas Žingsnis 1
Nulupkite agurkus, nupjaukite galus ir perpjaukite juos išilgai per pusę. Nulupkite mėsą nuo gyslų ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais. Česnaką ir aitriąją papriką nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Jei norite, kad patiekalas būtų ne toks aštrus, nulupkite aitriąją papriką nuo sėklų. Nulupkite paprikas ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sezamo sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Jautienos ir agurkų salotos receptas Žingsnis 2
Supjaustytus agurkus sudėkite į gilų dubenį, pabarstykite druska ir palikite 15-20 minučių, kad išsiskirtų sultys.

Žingsnis 3

Jautienos ir agurkų salotos receptas Žingsnis 3
Iš agurkų išspauskite sultis, tada sudėkite aitriąją papriką, česnaką, cukrų ir pabarstykite kalendromis.

Žingsnis 4

Jautienos ir agurkų salotos receptas Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite mėsą, kol taps traški. Sudėkite svogūnus ir paprikas ir nuolat maišydami kepkite 5 minutes. Supilkite sojų padažą ir maišydami kepkite 3 minutes.

Žingsnis 5

Jautienos ir agurkų salotos receptas Žingsnis 5
Į agurkų mišinį sudėkite pakepintus ingredientus kartu su skysčiu, gerai išmaišykite, sudėkite į lėkštes ir pabarstykite sezamo sėklomis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos