Publikavimo data: 2024-02-04
Jautienos ir agurkų salotos receptas
Šalta jautiena aktyviai naudojama kaip salotų pagrindas. Ji dera su burokėliais, jaunomis bulvėmis, grybais, pomidorais, sūriu, žolelėmis ir net vaisiais, pavyzdžiui, kriaušėmis. Pagal mūsų receptą prie mėsos bus agurkų, sultingų paprikų, svogūnų, česnakų ir sezamų padažo. Šios salotos bus šiek tiek aštrios, bet įsimintinos.
Žingsnis 1
Nulupkite agurkus, nupjaukite galus ir perpjaukite juos išilgai per pusę. Nulupkite mėsą nuo gyslų ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais. Česnaką ir aitriąją papriką nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Jei norite, kad patiekalas būtų ne toks aštrus, nulupkite aitriąją papriką nuo sėklų. Nulupkite paprikas ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sezamo sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Supjaustytus agurkus sudėkite į gilų dubenį, pabarstykite druska ir palikite 15-20 minučių, kad išsiskirtų sultys.
Žingsnis 3
Iš agurkų išspauskite sultis, tada sudėkite aitriąją papriką, česnaką, cukrų ir pabarstykite kalendromis.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite mėsą, kol taps traški. Sudėkite svogūnus ir paprikas ir nuolat maišydami kepkite 5 minutes. Supilkite sojų padažą ir maišydami kepkite 3 minutes.
Žingsnis 5
Į agurkų mišinį sudėkite pakepintus ingredientus kartu su skysčiu, gerai išmaišykite, sudėkite į lėkštes ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Kategorijos