Publikavimo data: 2024-02-02
Salotos "Žmogaus kaprizas" su jautiena receptas
Salotos "Vyriškas kaprizas" - tai virta jautiena, sultingi marinuoti svogūnai, švelnus sūris ir kiaušiniai. Patiekalas pasirodo esąs labai sotus ir maistingas. Kad būtų mažiau kalorijų, padažui galite naudoti neriebią grietinę arba graikišką jogurtą.
Žingsnis 1
Nuplaukite žalumynus ir jautieną ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Išvirkite jautieną: supilkite vandenį į puodą, pastatykite ant ugnies ir užvirkite. Į verdantį vandenį suberkite mėsą. Palaukite, kol vanduo vėl užvirs, ir nugriebkite putas. Mėsą virkite 2 valandas. Likus 15 minučių iki virimo įberkite druskos ir mėgstamų prieskonių. Tai galutiniam patiekalui suteiks aštrų skonį. Išvirkite kietai virtus kiaušinius: įdėkite juos į šaltą vandenį ir virkite 8 minutes po užvirimo. Kiaušinius panardinkite į ledinį vandenį ir nulupkite. Į vandenį įberkite 0,5 šaukštelio druskos, kad verdant kiaušiniai neišsilydytų. Norėdami geriau nulupti kiaušinius, staigiai panardinkite juos į ledinį vandenį.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite kubeliais, sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Jautieną supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat supjaustykite kietai virtus vištų kiaušinius.
Žingsnis 4
Sudėkite svogūnus į dubenį ir 1-2 minutes užpilkite actu, tada marinuotus svogūnus perkelkite į salotinę.
Žingsnis 5
Sudėkite salotas: į dubenį su marinuotais svogūnais sudėkite jautieną, kiaušinį, tarkuotą sūrį, majonezą, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 6
Gerai išmaišykite salotas ir papuoškite šviežiomis žolelėmis. Gero apetito!
Žingsnis 7
Salotas patiekite su puse kietai virto kiaušinio ir šviežių krapų šakele.
Kategorijos