Publikavimo data: 2024-02-02
Salotos "Tbilisis" su jautiena ir pupelėmis receptas
Salotos "Tbilisis" - tikras atradimas visiems, mėgstantiems neįprastas ir sočias salotas. Kadangi recepte naudojama virta jautiena, patiekalas pasirodo esąs maistingas, bet kartu gana lengvas ir mažai kaloringas. Šiame recepte kaip padažas naudojamas augalinis aliejus, tačiau jei norite, galite naudoti neriebią grietinę.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves. Nusausinkite raudonąsias pupeles. Išvirkite jautieną: supilkite vandenį į puodą, užkaiskite ir užvirkite. Į verdantį vandenį sudėkite mėsą. Palaukite, kol vanduo vėl užvirs, ir nuimkite putas. Mėsą virkite 2 valandas. Likus 15 minučių iki virimo įberkite druskos ir mėgstamų prieskonių. Tai galutiniam patiekalui suteiks pikantiško skonio.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 3
Jautieną supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Iš paprikų pašalinkite kotelius ir sėklas, tada jas supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 5
Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu arba sutrinkite trintuvu iki trupinių.
Žingsnis 6
Sudėkite svogūnus į dubenį, nuplikykite juos verdančiu vandeniu ir palikite 30-50 sekundžių, kad pašalintumėte kartumo perteklių. Nusausinkite ir perkelkite svogūnus į salotinę.
Žingsnis 7
Sudėkite salotas: į dubenį su marinuotais svogūnais sudėkite jautieną, pupeles, paprikas, riešutus, peiliu išspaustą arba susmulkintą česnaką, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 8
Salotas apšlakstykite aliejumi, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Gero apetito!
Žingsnis 9
"Tbilisio" salotas patiekite su citrinos griežinėliu ir šviežia kalendra.
Kategorijos