Publikavimo data: 2025-08-17
Aštrios salotos su kriauše ir salierais
Ryškus ir aštrus salierų skonis tampa bet kokio patiekalo sudedamąja dalimi. Šiose salotose jis harmoningai dera su sultingomis kriaušėmis, vynuogėmis ir granatų grūdeliais. Tačiau tai nėra vaisių salotos, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Jos pagrindą sudaro virta vištiena ir fetos sūris - jie suteikia salotoms pakankamai, bet ne per daug maistingumo. Kaip padažą siūlome išbandyti alyvuogių aliejaus, medaus, citrinos sulčių ir Dižono garstyčių derinį. Jums patiks šis originalus derinys ir jis konkuruos su kitais populiariais salotų padažais.
Žingsnis 1
Plonai supjaustykite saliero stiebą per visą jo aukštį. Jei kriaušė per kieta, pašalinkite odelę. Tai galima padaryti plonu peiliu arba daržovių pjaustykle.
Žingsnis 2
Kriaušes ir virtą vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais, kad nesutrūktų. Labai sultingas, minkštas kriaušes geriau pjaustyti didesniais, o kietas - mažesniais griežinėliais. Fetą supjaustykite kubeliais arba atsargiai sulaužykite peiliu. Graikinių riešutų branduolius 3-5 minutes pašildykite orkaitėje, atvėsinkite ir sutrinkite kočėlu.
Žingsnis 3
Išdėliokite salotas lėkštėje ir tolygiai paskirstykite, kad vėliau nereikėtų jų maišyti. Pirmiausia sudėkite griežinėliais pjaustytą mėsą, tada kriaušę ir salierą. Ant viršaus užberkite vynuogių ir granatų grūdų.
Žingsnis 4
Iš garstyčių, medaus, citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus pagaminkite padažą. Padažą užpilkite salotomis ir papuoškite linų ir sezamo sėklomis bei maltais graikiniais riešutais.
Kategorijos